Det vi siger og det vi gør.

Hvor er verden som politiker dog vidunderlig. Man kan komme med alle mulige gode råd, grunde til at der skal gøres noget bestemt, samt forarges over regler. Altsammen uden at disse råd skal følges af en selv, uden at man skal gøre noget bestemt, og uden at man skal bekymre sig om at forsøge at ændre på de regler man forarges over.

Tag nu Snyltetoft, formand for FN’s generalforsamling. Idag er han verdensmand, ifølge egen indre skærm, og nu sidder han og filosoferer over hvad der er galt med verden. Man skal simpelthen have politikere der tænker længere frem end næste valg. Vi skal have folk med visioner der strækker sig over mange år, og folk som ikke er bange for at gå imod meningsmålingerne.

http://www.politiko.dk/perspektiv/europa-har-virkelig-brug-for-politikere-der-taenker-mere-paa-naeste-gener

Snyltetoft savner de gode gamle dage, altså. For dengang -han- var i folketinget, der gik man slet ikke op i popularitet, meningsmålinger og genvalg. Nej, dengang gjorde man alt arbejdet for Danmarks skyld, og blev man genvalgt var man blot lykkelig over at det arbejde man lavede blev værdsat. Eller ikke. Hvor er det kvalmt og gennemskueligt at se hvordan perspektivet ændrer sig når man får en ny post. Pludselig er det sund fornuft at opføre sig på stik modsatte måde af hvordan man selv opførte sig tidligere. Men uden indsigt nok til at erkende at man heller ikke selv havde mod/lyst/hjerne til at gøre dette.

Og så er der lige Telefon Boye. Nu vil han gerne, som Odenses borgmester, hæve skatten en smule for at forbedre forholdene for børn og unge i kommunen.

http://www.dr.dk/nyheder/regionale/fyn/odenses-borgmester-vil-saette-skatten-op

En nobel gestus, for Telefon Boye tænker kun på de små, da han er sådan en rar mand. Man glemmer så lige at fortælle hvem der forringede forholdene for børn og unge i kommunen, selv samme Telefon Boye. Og hvis man nu fjernede pamperens fri telefon, så var der muligvis penge nok til at rette op på mangt og meget. En enkelt ferie i Tyrkiet var skyld i en telefon regning på 250.000 kr, men forvaltningen mistænkte en fejl med en mail der var skyld i dette. Ja, desværre nægtede man at give aktindsigt i hvilke sider Telefon Boye havde besøgt via telefonen på sin ferie i Tyrkiet, da det ellers kunne have tydeliggjort at stakkels Telefon Boye var uskyldig i forbruget. Men næh nej, det kommer sandelig ikke andre ved hvorfor de skal betale en kvart million for en pampers data forbrug i en ferie. Det er nok meget fornuftigt at hæve skatten en smule for at forbedre vilkårene for børn og unge, men når det gælder eget forbrug er fornuften længere væk når man er socialdemokrat.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.