2016. Nyt år, nye toner.

Der er lækket en smule fra ‘Giv-os-mere’ kommissionens arbejde, der skal undersøge om de stakkels politikere nu også får en rimelig løn eller de skal stige endnu mere. Og søreme om ikke der, tilsyneladende, bør ske en stigning. Alle andre steder skal effektiviseres, alle andre steder skal spare, men politikerne bør modtage mellem 15 og 30% mere, det er der vist heldigvis råd til fordi alle andre steder skal spare.

Så lyder der klynk fra partierne, for de fornemmer en vis utilfredshed hos folk der skal spare. For en gangs skyld rigtigt opfattet.

Men så er det de nye toner kommer ind i billedet. Jan E. Jørgensen, som må siges at være den ærligste politiker i Danmark for tiden. Ikke at det er nogen svær titel at opnå, men alligevel.

http://www.politiko.dk/nyheder/venstremand-kalder-kolleger-toesedrenge-efter-flugt-fra-loenhop

Jan E(rlighed varer længst) indrømmer at han er dygtig nok til at være både i byråd og folketing, omend masser af folk hævder at begge steder er fuldtidsarbejde, mener at han er dum. Ikke at der er uenighed, men ligefrem at indrømme det er nyt.

“»Jeg kan ikke forklare, hvorfor jeg hver måned får 5.000 skattefrie kr. i såkaldte blyantspenge, som jeg ikke skal aflevere bilag for. Jeg kan ikke forklare, hvorfor man skal have fuld pension efter at have været minister i 14 dage. Jeg kan ikke forklare, hvorfor man skal have eftervederlag som borgmester, samtidig med at man er minister,«”

Næ, lille Jan, det er der vist ikke nogen der kan forklare. Men vil du så gøre noget ved dette spild af penge?

“»Når man ikke vil betale mere, så skal man ikke forvente, at dygtige, veluddannede mænd og kvinder vil kvitte jobbet til fordel for et højst usikkert job som politiker.«”

Tilsyneladende ikke, og det er bestemt ikke nye toner. Men det er da noget nyt at han indrømmer at de nuværende politikere er de mindre dygtige, omend få udenfor Christiansborg har været i tvivl. Når man ikke vil betale mere end 5000 skattefrie kroner om måneden oveni lønnen, fuld pension efter 14 dage som minister og eftervederlag som borgmester når man er minister, så er der da noget galt. Hvem vil dog arbejde for disse latterlige beløb? Stakkels Jan E, ikke alene ‘arbejder’ han i folketinget som underbetalt helt, han er også underbetalt i byrådet. Hvilke byrder denne mand dog ikke påtager sig for andres skyld. Hvis blot Moder Teresa havde været lige så from og god overfor andre, så ville vi have haft en bedre verden.

Men “Mere i løn til mig løser det hele” er en gammel kending.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.