Den store julegave.

Glædelig Jul, Lokke. Måske kan et barn, født for et par tusinde år siden, bringe glæde i dit liv, og få dig til at forstå hvordan folk bedømmer andre folk. Indtil det sker er her en tidlig julegave til dig og din regering, som I kan sidde og kigge på når I skal finde andre til at bære skylden for jeres gerninger og mangel på samme.

Det er ikke din skyld, Lokke. Du gjorde alt hvad du kunne for at få folk til at stemme ja i torsdags. Du ydede dit bedste, men andre var dig imod på en yderst unfair måde. De andre partier var da vist heller ikke nok i pressen og i gadebilledet, var de? Du kunne jo ikke vide de allesammen ville sabotere din afstemning.

Det er ikke din skyld, Lokke. Du forsøgte på bedste vis at skjule at man ved at stemme ja ville pisse på grundloven, selv om du ikke behøvede at gøre det, for der er jo ingen der bekymrer sig om grundloven mere. Du går da ihvertfald selv op og ned af 178 af rigets fornemste personer, og der er godt nok ingen af dem der spekulerer ret meget på grundloven. Grundlov, Bundlov, som man siger i Venstre.

Det er ikke din skyld, Lokke. Folk stemte ikke om det retsforbehold du havde bedt dem tage stilling til. De stemte som om de godt ved at bordet fanger ved et ja, og så ville de aldrig mere blive spurgt. Men du bad dem jo blot om at tage stilling til et simpelt spørgsmål, formuleret lidt specielt. “Burde danske politikere og deres beslutninger ikke stå over Grundloven”. Det var sådan du skulle have formuleret det ifølge Sorte Neergaard, og det havde måske virket. Og nu skal du høre ham kalde Danmark for ‘noget af et taberland’ de næste 3 år. Men det er ikke noget man kan bebrejde dig.

Det er ikke din skyld, Lokke. Det var personsager og manglende tillid der afgjorde afstemningen. Når du med al tydelighed viser hvem du er, fordi din sindoktor (‘p’ fjernet for tydeliggørelse af deres funktion) siger ærlighed er godt, så kan folk jo se dig for det lille modbydeligt grådige svin du er. At du ikke magter at styre dine penge så du selv har råd til at betale for dit tøj. Det er jo den person du er, og du er stolt af det. Men skulle det nu pludselig få folk til at mistro dig og dine gerninger? Det kunne du da ikke vide.

Det er ikke din skyld, Lokke. EU er blevet en sump af korruption og fejlslagne projekter, ledet af inkompetente folk, og det eneste du ville gøre for danskerne var at knytte Danmark endnu tættere til dette projekt. Hvordan skulle du kunne vide at folk efterhånden godt ved hvad EU er, vælgerne plejede at være meget dummere, og dermed nemmere at manipulere.

Det er ikke din skyld, Lokke. Det er alt sammen de konservatives skyld. Dem og deres tidligere formand, som stod på talerstolen og blev beskyldt for at lyve. Og som da indrømmede at ‘hun havde svaret på noget andet end det hun blev spurgt om’. Det er da en perfekt forklaring inde på Christiansborg. At folk udenfor Christiansborg så ikke kan se forskellen på dette og en løgn er da ikke noget du kan spilde din tid med at vurdere. Skulle folk nu mangle tillid til det parti som fortsat ville have hende som formand? Det kunne du da ikke vide.

Der er ikke noget ved denne afstemning der er din skyld, så længe det blev et nej. Var det blevet et Ja ville det kun være sket takket være dig, dit væsen og din indsats, for du er et fantastisk menneske og en mand folket kun kunne have tillid til. En rigtig statsmand. Men med et nej var det kun fordi folk ikke lyttede til dig, og fandt alle mulige andre grunde til at stemme nej end den simple ‘Forslaget var stupidt, det samme var de politikere der syntes om det’. Det var jo ikke noget du kunne vide.

God jul, Lokke, må det nye år bringe dig og dine glæde og smil, så du kan indse at det ikke gælder om at rage til sig, men om at gøre noget for andre. Også dem som ikke har så meget.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.