Væsentligt og uvæsentligt

Torsdag skal der stemmes, og der kommer mange fantasifulde og fantastiske argumenter fra både den ene og anden side. Det skaber tvivlere og ja-sigere, begge dele en type personer der ikke vil Danmark det bedste.

Ja, det er en fordel at samarbejde med andre landes politi. Nej, det er ikke en fordel at en rumænsk domstol kan bede om at få dit hjem ransaget. Ja, det er en fordel at skyldnere ikke kan gemme sig i andre eu lande. Nej, det er ikke en fordel at falske anklager kan ramme gennem hele eu, også fra lande med en anden tradition for retssystem.

Men alt det er ikke væsentligt. Vore politikere, ordet udtales med al mulig foragt, har valgt at tilføje et ekstra element til afstemningen. Stem ja eller nej til de 22 retsakter, det er en beslutning du kan, hvis du har tid nok, sætte dig ind i konsekvenserne af. Politikerne, udtalt med al mulig foragt, har haft utroligt travlt med at fremhæve europol samarbejdet, som da egentligt ikke er en skidt ting, fremfor de andre akter vi skulle tilslutte os. Men der er et meget stort ansvar med i denne lov, men dette ansvar har politikerne (udtalt med al mulig foragt) bestemt ikke haft travlt med at informere om.

Hvis du stemmer ja giver du, så længe politikerne, udtales med al mulig foragt, er uvillige til at afgive magt (udtales som ordene ‘for evigt’), vores folkevalgte lov til selv at beslutte hvilke retsakter vi fremadrettet skal tilslutte os, uden at de behøver afholde folkeafstemninger, uanset hvor meget suverænitet de vælger at ville afgive.

Det er det -eneste- væsentlige i denne afstemning. Alt andet er camouflage for denne tilføjelse. Ja, Lokke lover ting ’til solen brænder ud’, men det er ligeledes løgn og latin. Hvis han mente sit løfte om at vi ikke skal tilslutte os asyl politikken uden en afstemning, så ville det stå i lovforslaget, ikke i bemærkningerne til lovforslaget. Men den uærlighed er også uvæsentlig her, omend ikke usædvanlig for Lokke.

Stem ja hvis du har tillid til vores politikeres dømmekraft, og tror på at de ikke vil afgive suverænitet til EU uden at det er bydende nødvendigt. Stem ja hvis du tror på at de nuværende og kommende politikere er ansvarsfulde og ærlige mennesker, hvis dømmekraft er god. Stem ja hvis du mener vores politikere er fornuftige personer der kan skelne dit fra mit, skidt fra kanel og værdsætter ærlighed højere end personlig vinding.

Hvis du derimod har fulgt en smule med i politik, så ved du hvor god politikernes dømmekraft er. Så stemmer du nej, for de har lavet en kattelem, bred nok til 10 elefanter side om side, der gør at de ikke længere behøver disse irriterende afstemninger hver eneste gang man fjerner bare en lille smule af vores suverænitet. Husker du Lokkes fejltrin, og der er godt nok mange, så er du nok ikke så sikker på hans dømmekraft. Husker du Mette Skrighals og hendes svada mod privatskoler, så er du nok også klar over hvor meget du kan regne med hendes dømmekraft. Se blot på hvert eneste parti, og tænk på hvor meget du vil overlade til disse folk.

Vores grundlov blev lavet af folk der havde en smule styr på ærlighed og på hvordan magt kan korrumpere. Og når man sidder med sin fede hyre på Christiansborgs Æselfarm, så er virkeligheden ofte farvet på en helt anden måde end hvis man befinder sig ude i den rigtige verden, hvor man skal arbejde for sine penge og dagligt stå til ansvar for det arbejde man laver og det arbejde man ikke laver. Og denne grundlov fastslår at vores politikere (udtales med al mulig foragt) ikke har nok dømmekraft til at de må forære Danmarks suverænitet væk medmindre rigtig mange af dem (5/6) er enige eller medmindre de spørger de folk som bliver påvirket af beslutningen.

Er grundloven en dum ide, så stem ja. Er demokrati og medbestemmelse en god ting, og er grundloven faktisk ok, så stem nej. Alle de enkelte retsakter er ikke så væsentlige, men en så vidtrækkende magtoverdragelse til vore politikere (udtales med al mulig foragt) er ret væsentlig.

Lokke og hans kumpaner har haft travlt med at dette ikke er et valg om personers troværdighed eller mangel på samme. Hvordan kan man, uden at rødme det mindste, lyve så stærkt på tv? Dette valg har -alt- at gøre med om politikerne (udtales med al mulig foragt) har troværdighed eller ej, for et ja giver dem fuldstændigt frit spil til at indføre love og forordninger der i teorien kan fjerne alt der hedder dansk lov. Nej, bevares, det er ikke sikkert de gør det. Men hvad med de næste politikere? Eller de næste igen?

Stem nej, ene og alene ud fra hvor ærlige og troværdige vores politikere (udtales med al mulig foragt) har været indtil nu. Deres handlinger er det eneste væsentlige når de vælger at skrive denne kattelem ind i en lov vi skal stemme om.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.