Snusket muldvarpearbejde

Atter er B.dk på nettet med en kronik affødt af en falleret politiker overbevist om sin egen viden, sin egen ufejlbarlighed, og sin egen sikkerhed for at han alene vide.

Det er ikke nemt at gætte ud fra den beskrivelse, men denne gang er det Uffe Ellemann, som nogen måske husker for en klaphat. Altså en klaphat på hovedet, ikke som den klaphat han var og er. Men Uffe er bange for at blive endnu mere glemt end han allerede er, så han deler gladeligt ud af sin visdom. Visdommen kunne stå bag på et meget lille frimærke, men så digter han bare. Denne gang om afstemningen den 3. december.

http://www.b.dk/kommentarer/hvis-du-er-i-tvivl-saa-stem-ja

“Hvis du er i tvivl, så stem ja”.

Helt sikkert. For så vil du aldrig mere komme i tvivl, for du får aldrig mere mulighed for at sige fra eller ombestemme dig. Moralen i dansk historie siden 1990 : Er du i tvivl, så stem nej. Så ved du at de spørger igen (og igen og igen), men du får lidt mere tid til at beslutte dig. Et nej kan ændres, et ja er skrevet i sten indenfor EU afstemninger i Danmark.

“Hovedsagen er nemlig, at det handler om at kunne forblive i det politisamarbejde i Europol, som er vokset frem i årene siden jeg for 23 år siden rejste rundt i Europa for at få de danske undtagelser på plads. Hidtil har vi kunnet være med i samarbejdet, fordi det har været mellemstatsligt – en finurlighed som har at gøre med den måde, hvorpå vores undtagelse blev formuleret. Men nu skal samarbejdet ændre karakter, og så bliver vi lukket ude, hvis vi holder fast ved vores gamle undtagelse.”

Hvis politisamarbejdet er hovedsagen, så er der 2 ting der trykker lidt. Hvorfor stemmer vi ikke -kun- om politisamarbejdet, som mange nok ikke ser som en dårlig ting? Og hvis det er rigtigt som Bællemand siger, hvorfor skal vi så samtidigt afskrive os enhver chance for en anden folkeafstemning vedrørende retsområdet? Stemmer vi ja giver vi politikerne lov til at afgøre om vi skal tilslutte os ting, de skal bruge deres egen dømmekraft. Og hvem har så lige tillid til Carl Carl Carl Holst Holst Holst, Lokke, Sorte Neergaard og Mette Privatskole? Har deres dømmekraft indtil videre været så tillidsvækkende at vi vil overdrage dem privilegiet af at vurdere om vi skal afgive yderligere suverænitet?

“Derfor tør jeg endnu en gang kalde tingene ved deres rette navn: Det er snusket politisk muldvarpearbejde, når man prøver at bilde danskerne ind, at et nej 3. december vil være uden konsekvenser for vores deltagelse i Europol-samarbejdet”.

Det er godt, Uffe. Klar tale. Men hvad med dem der prøver at bilde danskerne ind at vi kun stemmer om politisamarbejdet? Hvad med dem der diskret ignorerer at Løkkes lofter….Lokkes løfter omkring folkeafstemning hvis vi skal tilslutte os asylpolitikken kun skrives som en kommentar, ikke som en del af lovforslaget? Hvad med dem der prøver at bilde danskerne ind at der kun kommer godt ud af at stemme ja? Hvad kalder du deres arbejde?

Uffe blev aldrig statsminister. Tak for det. For så havde vi set virkeligt snusket muldvarpearbejde i praksis.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.