Så sørgeligt.

“Et alvorligt samfundsproblem”, lyder det fra Pia Kjærsgaard.

Ja, listen af afdankede politikere der er ‘dybt bekymrede’ over mistilliden til de folkevalgte vil næsten ingen ende tage. Der er ikke noget der fremmer klarsyn så meget som at miste sin lukrative plads på Christiansborg. Faktisk står de forhenværende snyltere i kø for at fortælle hvorfor Christiansborg og politik er forkert, for det at blive vraget og få stemplet ‘Uduelig’ fremmer tilsyneladende det normale mennesker kalder sund fornuft.

Berlingske har bedt Gallup undersøge lidt om danskernes forhold til diverse snydere og snyltere, ofte omtalt som ‘politikere’. Når folk bliver bedt om at beskrive disse væsener med et ord, er det ofte »levebrødspolitikere«, »utroværdige«, »populister« og »inkompetente« der bliver brugt.

Og sandelig om ikke det også denne gang vækker dyb bekymring på Christiansborg. ‘Det er så sørgeligt, man må da håbe nogen gør noget ved det’, er der bred enighed om. Det rigtigt sørgelige er at ikke alene slipper politikerne afsted med at udtrykke forargelse, beklagelse eller indignation, fåreflokken af forsamlede fjolser, ofte omtalt som ‘vælgerne’ lader dem konsekvent slippe afsted med det.

Hvem er det lige der kan gøre noget ved problemet med hensyn til politikernes troværdighed? Vælgerne. Politikerne kunne velsagtens også gøre noget, men det ville kræve sund fornuft og arbejdsomhed, 2 ting der ikke ligefrem præger folk på Christiansborg.

Denne holdning demonstreres til perfektion af Anders Dumuelsen, formand for Liberal Saxo Bank. På sociale medier udtrykker han både forundring, forargelse og forbløffelse når Carl Carl Carl Holst Holst Holst får 18 måneders forsvarsministerløn som tak for tro tjeneste i hele 93 dage, hvoraf nærmest alle dagene var sommerferie. Og Anders Dumuelsen er således glad, nu har han i skarpe vendinger udtrykt at han er ‘en af folket’, og ‘styret af fornuft, ikke syltet ind i Christiansborgs idioti’. Men det relevante her er ikke hvad Dumuelsen skriver, men hvad Dumuelsen gør. Og svaret er simpelt : Intet. Der kommer ikke et kvæk mere fra den kant, for en dag kan det, Alvin forbyde det, være Dumuelsen selv der bliver minister og selv står til at modtage 18 måneders fed hyre som tak for 2 timers ihærdig indsats.

Hvorfor foreslår Dumuelsen ikke, når han nu er så forarget, at man sløjfer de 18 måneder? At det er 3 måneders løn som de fleste funktionærer? Hvorfor skrider han ikke ind mod dobbeltlønnen når man går fra regionsformand til folketinget? Hvor er det lige man kan fremsætte forslag om ændringer af disse ting? Men nej, tale er sølv, dobbeltmoral er Saxo Bank’sk.

Men hvordan så med vores Statsdrukfældige minister? Lars Lokke selv, er han ikke indbegrebet af troværdighed når han nu bliver valgt til at styre landet?

“Vi har ingen planer om at skære i kontanthjælpen” lød det fra Lokke til DR under valgkampen. “Den danske kontanthjælpsmodtager, der får den rene kontanthjælp, piller vi slet ikke ved” udtalte han til TV2 under valgkampen.

For unge under 30 år med en uddannelse foreslår regeringen nu at sænke kontanthjælpssatsen med mellem 800 og 1900 kroner, så de får samme ydelse som unge uden en uddannelse. Dette er selvfølgelig efter valgkampen.

Hvordan nogen som helst, selv ‘politikere’, kan være i tvivl om hvorfor pampernes troværdighed drages i tvivl konstant er en evig kilde til undren. Tror de at det øger troværdigheden at undlade at svare? At gøre det modsatte af hvad man lover? At skære i alt til ‘klynkerne’ mens man forgylder sig selv?

Ord alene er ikke nok til at udtrykke den foragt hvormed snylterne, pamperne og svindlerne på Christiansborg skal beskrives. Så fremover vil de kun blive kaldt et ord; ‘politikere’, og således skal det nye bandeord bruges behersket og kun om de ækleste pampere uden medfølelse for andre, uden sund fornuft og uden et gram ærlighed i deres krop.

Og hvor er der mange politikere på Christiansborg.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.