Vi kan jo ikke alligevel…

Venstres nye mantra. Det er bedre at lade være med at forsøge end at yde sit bedste. Venstres nye Ideologi.

I 2009 lavede venstre en målsætning om at det økologiske areal skulle være fordoblet i 2020, i forhold til i 2007. Om det kunne lade sig gøre eller ej, det måtte tiden jo vise, og ambitionen var da, for venstre, usædvanlig men positiv. Og det var Eva Kjer Hansen, daværende fødevareminister, der stod bag.

Nu fortæller vores miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen, så at det ikke kan lade sig gøre. Godt nok er det ikke 2020 endnu, men det kan også være ligemeget det hele. Ambitiøse krav er ikke en del af det nye venstre, som desværre har en slående og trist lighed med det gamle venstre.

Den daværende fødevareminister, Eva Kjer Hansen, fortalte vidt og bredt dengang at det ‘sendte et kraftigt signal til landmændene om, at vi gerne ser der kommer flere økologer’.

Idag udtaler den nuværende miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen, at “- Regeringen finder det uhensigtsmæssigt at være bundet af en kvantitativ målsætning, som ikke er realistisk, men fastholder en ambition om at fremme økologiomlægningen, så det økologiske areal og ikke mindst produktionen kan vokse”

Forklaringerne var ligesom lidt tydeligere i de gode gamle dage. Oversættelsen af den nye forklaring, sagt af den nuværende miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen, som jo er en helt anden person end den daværende fødevareminister, Eva Kjer Hansen, er at ‘der skal jo bruges penge på skattelettelser og alt muligt andet, der kommer de velstillede til gode. Og økologi, det er da vist en død sild’.

“Bundet af en kvantitativ målsætning der ikke er realistisk” er en frygtelig fin måde at fortælle at man ikke vil have et mål der kan kontrolleres, så længe der er en chance for at man ikke kan nå i mål. Så hellere sige at økologi er en god ting, og lade det være ved det. Eller, med den daværende fødevareminister, Eva Kjer Hansens ord; “Vi vil gerne sende et kraftigt signal om at vi er vege, nervøse og pisseligeglade med miljøet”.

“Fastholder en ambition om at fremme økologiomlægningen, så det økologiske areal og ikke mindst produktionen kan vokse” er ikke mindre idiotisk. Første sætning siger ligesom alt, regeringen er ikke specielt interesseret i økologi, omend det ikke kan overraske nogen. Fastholde ambitionen? Hvorfor så ikke sætte et mål? Og så lige lidt dobbeltkonfekt for de forholdsvis svagt begavede, typisk de folk der bekymrer sig om venstre. De vil have -både- det økologiske areal -og- produktionen til at vokse? Fantastisk. Her er en regering der ikke bare vil have steder der kan gro mere, der skal også gro mere! Hvilken fremsynethed, hvilken rebelsk friskhed i denne vovede udtalelse. Ikke alene bør landmændene måske, hvis de keder sig, og hvis de alligevel ikke har andet at dyrke, forøge det areal de bruger til økologisk dyrkning, de skal også ende med at producere mere fordi de øger dette areal. Den havde de onde landmænd nok ikke ventet! Deres mål var jo netop at producere mindre på større arealer.

Venstre ved du hvor du har. Længst muligt borte fra miljø, bekymring om andre, og generel sund fornuft.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.