Rigtige love og forkerte love

I Danmark går en del ud fra at lov er lov, og som hovedregel skal man overholde dem. Bevares, at gå over for rødt nu og da eller lignende, det er nok ikke noget der hidser folk op. Men på den anden side, når folk går over for rødt i ny og næ er det frygteligt sjældent at de slår forbipasserende ihjel.

Vanvidsbilister, derimod, slår regelmæssigt folk ihjel. Og det er jo ikke sådan at der sker mindre skade jo hurtigere man kører, eller at kontrollen over bilen forbedres jo hurtigere man kører.

Nu vil vore politikere så fjerne politiets fotovogne. For lidt tid siden var det en ren pengemaskine, derfor skulle de væk. Men folk kører pænere nu, så der er ikke skrevet flere bøder end sidste år, så nu er det argument væk. Selvfølgelig kommer der så bare et nyt argument : Nu skal betjentene frigives til ‘rigtigt politiarbejde’, ifølge Søren Papand fra de konservative. For det er jo ikke rigtigt politiarbejde at sørge for at lovene overholdes, eller at nedbringe antallet af døde i trafikken. Næ, det er en menneskeret at køre for stærkt, og er der folk der dør så er det bare et tegn på at de ikke var hurtige nok til at flytte sig, lidt ligesom i naturen som Søren Papand skam tit har set noget om på tv. Færdselsloven skal, ifølge Søren Papand, mest ses som en hensigtserklæring, og han vil ihærdigt arbejde for at det ikke længere er et lovsæt som politiet skal opretholde.

Mai Matadormix, ‘politisk’ ordfører for de Konservative, har heller aldrig mistet nogen i trafikken. Jeg tillader mig at antage at hun heller aldrig har været i den både underholdende og lærerige situation som en del betjente har været i, hvor de skal ringe på en dør og fortælle forældrene at deres barn aldrig kommer hjem igen. Omend Mai nok skulle trøste forældrene med at det var et acceptabelt tab, da bilisten som dræbte barnet ‘ikke kørte ret meget for stærkt’.

De konservative har aldrig været meget for at bruge sund fornuft, men de gamle dyder som ‘lov og orden parti’ er tydeligvis en saga blot. Heldigvis har de da stadigt magt som de har agt, så det er ikke ret meget.

Liberal Alliance må så til gengæld være ret uenige. Hvis betjente frigives til ‘rigtigt politiarbejde’ risikerer Anders Dumuelsen jo at blive arresteret når han er ved at betale narkogæld af istedet for at gå til politiet.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.