“Vi er for Dumme!”

Hver eneste gang man hører nogen fra KL eller dele af regeringen (de ikke-røde partier, det vil sige radikale, SF og socialdemokrat…..Vi tager lige den forfra.

Hver eneste gang man hører nogen fra KL eller regeringen udtale sig om den kommende lock-out, kan mange kun høre oversættelsen. Nemlig “Vi er for dumme at vi tillod denne aftale at komme i stand for tre år siden, så nu vil vi fremhæve alt det der er skidt ved den (hvis man er arbejdsgiver)”. Alt andet der bliver sagt er egentligt bare pynt.

Ja, jeg synes da bestemt også at lærere kunne få en anden aftale, og jeg synes da bestemt også at aftalen er god for lærerne. Men jeg under gerne, tilsyneladende til forskel fra en del andre mennesker i Danmark, lærerne at have denne gode aftale. For de har selv lavet den, og den er godkendt af KL.

Klynkende, dobbeltspillende løgnagtige politikere der ikke vil melde klart ud har vi ligesom nok af. Men for ikke at miste taletid i medierne er lokalpolitikerne gået med ind i løbet om at være mest idiot at høre på, for så bliver man omtalt i pressen. KL har selv lavet aftalen, har selv godkendt den, og har selv været tilfredse med den. Kan man så ikke forestille sig at de forhandler på et fair grundlag? Nej, selvfølgelig ikke. De skal bruge skattepenge på kampagner for ‘at få sympatien væk fra lærerne’. De skal udtale sig ved alle mulige og umulige lejligheder, ligesom venstre, og gentage idiot udtalelser igen og igen, så alle der er idioter efterhånden tror på dem. Tænk bare på hver gang venstre skulle udtale sig om skattelettelserne. De sagde altid ‘de fuldt finansierede skattelettelser’, enten fordi de ikke selv troede på det, eller fordi de ville bruge tanken om at en løgn bliver til sandhed hvis bare man gentager den nok gange. Nutildags er det så regeringen der har “en super aftale”, eller “Vi er en rød regering’. Og så har vi selvfølgelig KL. Og deres formand, Erik Nielsen, ikke at forglemme.

Lærernes aftale er ‘firkantet og voldsomt forældet”. Ifølge Erik Nielsen, udtalt i forbindelse med et kommunalpolitisk topmøde den 21. marts. Selvsamme aftale blev indgået for 3 år siden, af KL’s forhandlere, og evalueret for mindre end et år siden (efteråret 2012), hvor KL var meget positive. Hvorfor KL vil føre overenskomstforhandlinger fra en talerstol istedet for ved forhandlingsbordet skal jeg ikke udtale mig om, men det minder påfaldende meget om den anklage de kommer med mod Anders Bondo, nemlig at han fører kampagne i pressen.

Men hvis aftaler der er 3 år gamle er så dårlige og så gammeldags, skulle man så ikke pensionere de folk der har godkendt aftalen? Hvis de aftaler og godkender en overenskomst der, med KL’s egne ord, næsten kan omstyrte det danske samfund, hvad brug har man så for de folk der godkendte den?

Det der så er lidt skræmmende er hvordan medierne går i selvsving, og faktisk sørger for at KL’s spin bliver godt modtaget i befolkningen. Folk synes lærerne arbejder for lidt, de har for meget ferie, og de skal bare se at komme i arbejde efter påske. Hvis ikke Anders Bondo sørgede for den bedst mulige aftale for sine medlemmer, så skulle han da udskiftes. Og hvis ovenstående påstande er korrekte, så må KL da se at skifte lidt ud i deres folk. Der er da forhåbentligt ikke nogen normalt begavede mennesker der bebrejder lærerne at deres overenskomst er god? For hvis det er begrundelse for at blive lagt for had idag, så er der da en del befolkningsgrupper der skal se sig om efter nye forhandlinger, for andre overenskomster rummer også ting der er til fordel for ansatte, og til ulempe for arbejdsgivere.

Når så Erik Nielsen, KL’s formand, er færdig med at tude sig igennem kritikken af egne forhandlere, så kunne han måske se på andre firkantede og voldsomt forældede. Såsom aflønning af kommunalpolitikerne, for eksempel? Sig til, og jeg skal komme med mange forslag til besparels….forbedringer af disse aftaler, Erik Nulsen.

Til sidst en lille reminder om den nylige kåring :

Kim ‘Bestikmignu’ Christiansen, fra Dansk Folkeparti, danmarks mest uærlige politiker og pt. den grådigste person i folketinget. Lad os nu se om ikke denne sag får lov til ligeså stille at dø ud, for han gør jo sikkert ikke noget andet end alle de andre gør, han blev bare afsløret. (se “Vi gør børn fortræd, 25/3 2013)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.