Fornuftens Stemme

Der er sandeligt langt mellem roserne til politikerne, men når de så endelig gør noget fornuftigt, skal de roses. Og idag kan vi rose Social- og integrationsminister Karen Hækkerup. Hækkerup familien er specielt vanskelige at rose, for de har i flere generationer ikke oplevet det, derfor udvises der en hel del mådehold med de rosende ord.

Karen Hækkerup har udtalt at det er i orden at kommunernes bygninger fremover rengøres af robotstøvsugere. “Jeg tror det giver større arbejdsglæde at spare mest muligt i egne rækker, så der er mere til de svage og ældre. Og en robotstøvsuger betyder jo, at kommunen selv bestemmer hvornår der skal rengøres”, skriver ministeren.

Grunden til denne overraskende meddelelse er at den sociale ankestyrelse har afgjort at kommuner gerne må benytte teknologiske hjælpemidler som en robotstøvsuger, istedet for at få støvsuget på gammeldags maner. Afgørelsen er en principafgørelse, truffet på baggrund af 3 konkrete sager om støvsugning på rådhusene, hvor de ansatte fejlagtigt havde formodet at ordentlig rengøring var et krav.

Samtidigt siger ankestyrelsen at kommunen kan give afslag på hjælp til rengøring af kontorer, hvis den ansatte selv kan klare rengøringen over flere dage. Afgørelsen siger ikke klart hvem der skal betale, men ansatte med dårlig økonomi skal have hjælp, fastslår ministeren.

“Det er vigtigt for mig, at der er tale om en ordning, hvor ansatte der ikke selv har råd til det, støttes økonomisk i købet af en robotstøvsuger”, skriver ministeren endvidere.

Som reglerne er idag kan ansatte søge om hjælp til robotstøvsugere som et forbrugsgode, og som udgangspunkt ydes der 50% i tilskud til anskaffelsen.

Kommunernes Landsforening frygter, at kommunalcheferne tolker ankestyrelsens afgørelse således, at borgmesteren bare får frataget sin rengøring af kontoret med henvisning til at teknologiske hjælpemidler kan klare det hele.

Godt gået, Karen Hækkerup, det var på tide at nogen indså at robotstøvsugere på alle rådhuse kunne spare store summer på budgetterne. Du er i sandhed en fornuftens stemme.

——————————————————————————————-

Rettelse : Vi beklager dybt! Det lader til at 2 telegrammer blev blandet sammen ved et uheld, og derfor kunne der opstå det indtryk at man ville skære i rengøringen blandt rigtige mennesker, såsom de offentligt ansatte. Hermed korrigeres denne udtalelse. Der bliver kun skåret i rengøringen til de ældre, som alligevel ikke skal være her længe nok til at der kan komme store bunker snavs i deres hjem. Vi beklager dybt, og håber ikke at nogen offentligt ansatte er gået i panik  ved udsigten til at skulle nøjes med samme service som de ældre.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *