At betale eller ikke betale

Jeg vil undlade at skrive så meget om valg denne gang. For det første skammer jeg mig temmeligt meget over at håbe på at Lars Lokke vinder, for det andet tror jeg ikke det gør den vilde forskel hvem der reelt vinder.

Hvis Lars Lokke vinder, så er der gode odds for at vi er fri for Helle Thorning. Hun er blandt de mest falske og usympatiske personer i dansk politik, men problemet er at de eventuelle efterfølgere ikke er meget bedre. Lad være med at forestille jer Mette Frederiksen i en position indenfor nogetsomhelst parti der vil gøre at man oftere end nu skal høre hendes klagende røst i medierne….Politik idag er ikke at skabe noget for Danmark, eller gøre ting man brænder for. Politik idag er at få andre til at formulere det du gerne vil sige, helst uden at sige noget man kan hænges op på, og finde måder hvorpå man kan lefle for flest muligt på billig vis, så har man sin nye politik. Det er ynkeligt, og en dag må revolutionen da komme (eller en visionær politiker, de kan ikke gemme sig for evigt).

Istedet for valg vil jeg meget gerne nævne brugerbetaling på sundhedsområdet. Et ofte debatteret emne, må man sige. Og et fascinerende emne, siden vi allerede har brugerbetaling, vi kalder det bare skat. Det er sådan set det der financierer sundhedsvæsenet. Men brugerbetaling lyder bedre end “Betal endnu mere”. Forestil jer et samfund hvor de syge forstod at de var en belastning for samfundet, så de lod være at bruge andres ressourcer indenfor alt, hvor syge undlod at pive og belaste andre med deres problemer, og når folk ikke kunne arbejde mere og ikke havde penge til forbrug, så kravlede de selv væk og forsvandt. Et rigtigt Venstre/Konservative samfund.

For nogen må det da være et drømmesamfund, siden forkastelige partier har så travlt med at sørge for at de mest udsatte befolkningsgrupper senerehen ikke vil have råd til lægehjælp. Vivi Kier er et navn der springer i øjnene : Ikke alene er hun medlem af et af de forkastelige partier (de fleste ved nok ikke hvilket af dem, da hun heldigvis er ret ukendt), hun er også fortaler for mere brugerbetaling.

“Får man en byld i sin arm, kan man gå til læge, blive opereret og syet, og det hele koster dig ikke en krone. Men får du en byld i en tand, går du fra tandlægen med et dyrt girokort i inderlommen. Det synes jeg ikke er retfærdigt” siger hun til DR Nyheder……

Tænk hvis hun tænkte en smule på andre. På de der af den ene eller anden grund er havnet i en situation hvor de næsten ikke har til saltet på et æg. Det være sig sygdom, ægtefælles dødsfald eller enhver anden tilfældighed der kan afgøre den slags. Tænk hvis hun tog sin konklusion om uretfærdighed og tænkte på de svage i samfundet, og foreslog at istedet for at betale ekstra for det hele, så skulle tandlægen fremover også betales over skatten? Så der ikke længere ville være folk der måtte vælge tandlæger fra på grund af dårlig økonomi. Fantastisk, ikke.

Jeg ved godt at alle kender en eller flere i dagligdagen der er på overførselsindkomst, dvs kontanthjælp, førtidspension eller lignende, som egentligt ikke burde være det. Det kan være dovenskab, dumhed eller grådighed hvor der fuskes med sociale ydelser. Ja, vi kender dem allesammen, men det er meget langt fra alle på kontanthjælp og lignende der har det sådan. Og  et samfund hvor en enlig mor med en alvorlig sygdom og 4 børn, eller en pensionist der ikke har haft mulighed for at spare op selv og derfor kun lever af sin folkepension, ikke har råd til lægebesøg eller medicin, det er ikke et samfund vi på nogen måde bør stræbe efter. Jeg ved godt at folk med en indkomst der er højere end gennemsnittet ofte mener at man skal klare sig selv, og at de ikke kan betale for alle andre der ‘bare ikke gider at arbejde’, men den holdning er faktisk ligeså ussel og forkastelig som Vivi Kier’s (og resten af regeringen’s) holdninger indenfor alle områder der involverer svage og syge medborgere.

Forsøg selv, næste gang en usling uden medlidenhed og tanke for de svage foreslår brugerbetaling for lægebesøg, at spørge vedkommende om hvad de forestiller sig at den indbetalte skat går til.


											
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *