Små skridt i den forkerte retning

Der er en del trofaste Alvinister der har efterlyst en holdning til den nye sandsynlige reform af efterlønnen. Hold op med det. Hvis det var nødvendigt skulle den nok være kommet her. Og helt ærligt, der er heller ingen grund til at spørge om en holdning med hensyn til om vand er vådt. Efterlønsforringelser er skidt. Vi kan acceptere dem hvis der er en god grund, men den mangler her. Og når der så ikke er forringelser til stede hos den lovgivende magt, så kan ingen andres forringelser accepteres. Men istedet for at træde rundt i indlysende ting, så prøves der her noget nyt. Flere fremtrædende Alvinister har efterlyst lidt kommentarer på ugens forløb, så af hensyn til de der ikke selv tør tage stilling kommer her ugens meninger.

Nu er der stor sandsynlighed for at efterlønnen forringes markant. Men se om ikke vore politikere stadigt kan gå på pension som 60-årige, så længe de er valgt ind inden 2007. Hvorfor ikke ændre reglerne for dem? Enkelte politikere har nævnt noget om at man ikke kan forringe med tilbagevirkende kraft, men i 1999 begyndte de fleste selv at indbetale til efterlønnen, for så var den garanteret. Og i 2006 rykkede man ved aldersgrænsen, for så var den sikret. Begge gange har man da lovgivet med tilbagevirkende kraft, på samme måde som en ændring af ministerpensionerne ville være at lovgive med tilbagevirkende kraft. Det eneste der er sikkert : Uslinge og ryggesløse grådige svin befolker vores tidligere så stolte folketing, og forringer vilkårene for masser af mennesker, mens de behændigt sørger for ikke selv at blive ramt. Hvis de var ærlige mandfolk ville de i det mindste sørge for at forringe egne vilkår i samme grad. Forklaringen på dette glæder jeg mig til at høre op til valget, hvor de fleste af uslingene vil have travlt med at love at forringe egne vilkår senere.

Henrik Sass Larsen, også kaldet Smørelse Larsen, dør indenfor et år, ser det ud til. Ikke at mange vil savne ham, tværtimod, men bestikkelsesniveauet vil falde betragteligt i Danmark efter hans ikke-så-tragiske bortgang. Smørelse Larsen har udtalt at forringelser af efterlønnen vil være over hans lig, og man kan kun håbe han har ret. Ovenikøbet fortryder han ikke udtalelsen, så hvis han vil bevare det sidste lille gram af ærlighed bør han sørge for opfyldelse af spådommen når efterlønnen forringes.

Dansk Folkeparti er sjove. EB har blandt andet mange citater hvor de står som garanter for efterlønnen, alle usædvanligt klare udtalelser, en del fra 2011. Og alligevel mener de ikke at de har lavet et løftebrud….Hvordan alle disse udtalelser kan forenes med deres stemme for at forringe efterlønnen er en sand gåde, men jeg håber da at folk vil huske dette når DF næste gang afgiver løfter. Jeg kan også allerede nu løfte sløret for hvad jeg mener man skal gøre med sin indbetalte efterløn : Hæv pengene og drik dem op (eller tag en ferie eller køb nyt TV og lignende). Hvis en opsparing bliver for stor, tager regeringen den. Eller ændrer vilkårerne. Eller gør noget tredie. Opsparinger er for fjolser der stoler på politikerne, og kan bedst sammenlignes med et væddemål om hvorvidt du bliver gammel eller ej.

Ugens sjoveste er dog Søvndal. Villy-drengen er helt ekstatisk, for han mener at DF og V har et forklaringsproblem vedrørende deres ændrede holdning omkring efterlønnen. Villy : Hvis du skulle forklare alle dine holdningsskift ville du ikke få tid til valgkamp, heller ikke selv om hver forklaring kun varede 1 time. Hvordan var det lige med det forældremøde på en skole, hvor kun kvinder måtte deltage? Og hvordan med euroen? Og hvordan med beskatning af boligejere? Og hvordan med Malou Grådigmunds bonus for at udtræde af folketinget? Og hvordan med ønsket om fuld offentlighed omkring partiernes bidragsydere? Der er ingen grund til at fortsætte, men den sidste der skal kritisere at folk ændrer mening er nok Sløvdal, Vendekåbernes Konge.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.