Uslinge Søger Mager

1 ussel udtalelse kommer sjældent alene. Sært nok, men der er garanteret en smart PR medarbejder der har ment at man først kommer med den mest usle, for derefter vil den mindre usle virke så meget mere sympatisk. Det er ihvertfald ikke en teori der lyder helt fremmed indenfor dansk politik.

Ikke så snart havde Uslingemeyer udtalt sig igår før der kom flere meldinger fra venstre. “Velfærdssamfundet skal drejes i retning af et forsikringssamfund”, mener visse. Meget mere USA, selvom USA (de menneskelige folk derovre, ikke republikanerne) prøver at blive meget mere Europa med deres sygesikring.

Eyvind Vesselbo, Karsten Nonbo og Preben Rudiengaard, eller de Triste Tre, som man kunne kalde dem, mener at det er en mulighed at folk skal forsikre sig for at opretholde velfærdsydelserne…..Hvis man skal forsikre sig, hvordan er det at opretholde velfærdsydelserne? Jeg må nok sige, med denne logik, så kan man sige at de gratis tilbud fortsætter, bare folk betaler for dem. De Triste Tre skulle vist prøve at tænke sig lidt om inden de kom med deres usle politik om at folk uden penge har ret til at blive lige så syge de ønsker uden at nogen brokker sig.

“Men det er også sådan i dag, at man har brugerbetaling på tandlægebesøg” siger Carina Copysen/Christensen. Man må beundre venstre og de konservative. Istedet for nogensinde at sige at hvis man hævede skatten med 1 eller 2 procent kunne vi komme forbi det problem med at folk selv skal betale for tandlægen, da det så kunne finansieres over skatten, så skal man absolut bruge det som argument for at indføre brugerbetaling indenfor andre områder.

Brugerbetaling kan være et alternativ, men der vil altid være folk der af den ene eller anden grund ikke har råd til at betale…Skal man bare lade dem være syge, eller hvad er forslaget?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.