Et spørgsmål om ordvalg

Tina Nedergaard har en plan. En genial plan, hvis man spørger Tina selv. Hun mener nemlig at klassekvotienten på 28 elever skal fjernes i folkeskolen, da den begrænser skolens muligheder for at organisere sig som man finder bedst. Dette forslag er en del af en større reform der skal fremlægges i næste uge, og man må da med stor spænding afvente de andre forbedringer der planlægges.

Der er dog et par enkelte dråber malurt i dette glædens skønne bæger, synes man. Udtalelser om at det vil gøre det letter at oprette hold med de dygtigste elever, og hold med de svageste elever….Det er vel ikke mere besværligt idag, det med at oprette hold. Det er kun et spørgsmål om holdets størrelse. Men det er selvfølgeligt billigere at undervise 40 elever med 1 lærer end det er at have 2 hold med 20 elever hver. Så blæse være med hvad de lærer imens.

Igen må dette siges at udstille Lars Løkke’s tomme floskler, da han påstod han ønskede en skole i verdensklasse. “Jeg vil gerne skabe en større frihed på skolerne, så de matcher de lokale behov”, siger Tina Nedergaard. Helt ærligt, regering : Vi kender jer. Vi kender jeres politik. Hold nu op med at antage vi er idioter, selvom det faktum at I har siddet på magten i 9 år tyder på et ret egoistisk islæt i et flertal af befolkningen. Men ikke idioti. Sig det som det er. Lad være med at sælge forringelser som om det er årtiets største forbedring.

I har givet skattelettelser i stor stil, og folk elsker det. Men der plejer jo godtnok at komme en regning der skal betales, især når diverse skattelettelser har været ufinansierede i længere tid. Denne regning er som regel ikke ligeså populær som skattelettelserne, så det er så meget rarere at sælge det som forbedringer.

Der har været mange forbedringer under denne regering, når man vælger at se sådan på det. Hvem har ikke bemærket alle de forbedringer som politireformen har medført. Der bliver forurenet meget mindre nu hvor der sjældent ses politibiler på gaden. Der er meget mindre ballade i forbindelse med arrestationer, da der foretages meget færre arrestationer efter den fantastiske reform.

Og hvem har ikke bemærket alle forbedringerne af kommunal reformen? Jeg vil gerne høre om de forbedringer som den reform har medført. Besparelser, ja, men jeg mangler godtnok at høre om nogen form for forbedringer.

Arbejdsløshedsreformen er en anden kraftig forbedring man har set i nyere tid. Når nu de forbandede unyttige spisere der er arbejdsløse ikke ønsker at få et job, men hellere vil gå hjemme på dagpenge, så må regeringen jo se at få dem til at makke ret og komme i arbejde. Heldigvis var regeringen modig nok til ikke at tro på alt det klynk man hører om at der er høj arbejdsløshed, så de halverede dagpengeperioden for at få flere i arbejde. Sikken forbedring.

Spørg dine lokale politikere næste gang der udskrives valg. Sørg for at de kommer til at forklare deres politik, for jeg tror ikke at ret mange forstår disse forbedringer de bliver ved med at hævde at have indført. Men sørg for at oppositionen ikke lukrerer på at hakke på andre. Der mangler en seriøs opposition som kan forklare hvad de vil gøre bedre/hvad de vil gøre, istedet for at nøjes med at hakke på regeringens planer uden at komme med egne udspil. Det kunne da være lækkert at høre hvilke dele af de seneste 9 års forbedringer som oppositionen har klynket over, vil blive ændret når de kommer til magten. Sørg for at spørge samme opposition hvilke reformer/forbedringer de ønsker at beholde, og hvilke de vil ændre.

.

.

.

I am again sorry. This is basically danish politics, and will be translated in the next issue of the newsletter.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.