Nok er nok.

Nu starter de store spareplaner på de psykiatriske hospitaler. Hvis man er regelmæssig læser af Ekstra Bladet som den eneste nyhedsformidler ved man godt hvad psykisk syge er. Det er folk der har en usynlig sygdom som gør at de pludselig går amok, og stikker folk ned med kniv. De er ikke rigtige mennesker, men de er ihvertfald farlige.

Andre mennesker, som nyder at læse EB udover andre medier, og som har lidt basal viden om verden, ved godt at psykisk syge mennesker er lige netop det navnet antyder : Syge mennesker på lige fod med folk der har et brækket ben. Og som alle andre syge mennesker vil de fleste psykisk syge gerne være raske. Eller ihvertfald behandles med anstændighed.

Deraf overskriften : Nok er nok. Jeg har fået nok. Nok af Venstre, nok af de Konservative, og nok af Dansk Folkeparti. De er ikke værdige til at blive kaldt anstændige mennesker, og de skulle skubbes ud i glemslens mørke ved først givne lejlighed. Føj for pokker hvor må de skamme sig.

Psykiatrisk Center Sct hans i Roskilde, et af danmarks største psykiatriske hospitaler, skal spare. De skal spare 83 millioner kroner næste år, og det betyder at man nedlægger 85 sengepladser, hvilket er næsten 1/3 af det samlede antal sengepladser idag. Det betyder at man nedlægger 146 stillinger, selvom samtlige overlæger advarer om at behandlingsforløbet for de fleste psykisk syge er så dårligt at de udskrives inden de er raske, fordi man skal vurdere patienterne og beholde de mest syge fremfor at beholde de syge indtil de er raske. Sct Hans’ patientklub, som arrangerer sport, filmaftener, musikundervisning og høstfest lukkes.

OUH, som også er en af de store i denne sammenhæng, skal ‘kun’ spare 22 millioner frem til 2013.

Nu må jeg så spørge samtlige politikere i regeringen og støttepartierne : Er det skattelettelserne værd? Helt seriøst, er det en rar fornemmelse at kunne give skattelettelser, når man forringer vilkårene for psykisk syge så markant? Morer I jer over at sparke til folk som i dén grad må siges at være udsatte borgere?

Kom med jeres argumenter. Kom med allesammen. Summa summarum er, at I (VCO, ikke VKO eftersom K er Kommunisterne) er skyld i at riget fattes penge, derfor skal der spares. Og et af stederne er de psykiatriske hospitaler. Så lad være med at sige at de to ting ikke er sammenlignelige. Lad være med at sige at det ikke er besparelser, men forbedringer eftersom hjemmepsykiatrien styrkes. Vis mig en ledende læge indenfor området som vil være enig i dette, i det mindste. Og lad være med at sige at de nedlagte senge ikke har nogen betydning, når alle undersøgelser viser at antallet af behandlingskrævende psykisk syge er stigende.

Nok er nok. Hvis de folkevalgte ikke længere tjener folket, så må de fjernes hvis de ikke selv vil indse at de ikke længere varetager folkets interesser. Og jeg vil aldrig tro på at det er i folkets interesse at sparke til dem der allerede ligger ned. De fleste folk har haft nær familie med alvorlig sygdom. Er der nogen der helt ærligt, med hånden på hjertet, kan sige at de er ligeglade med hvordan disse alvorligt syge behandles? Husk dette hvis valget kommer. Gå aldrig tilbage til en fuser, og VCO må siges at have bevist igen og igen hvordan en ægte fuser handler.

.

.

.

I won’t translate todays writing. I won’t even do it in a later newsletter like I have done in the past. I won’t make others sad due to the incompetence of danish politicians. They aren’t worth it. People with psychiatric problems are the first to experience where the governments true loyalties lie, namely with the rich. Partially due to the high tax cuts the state lacks money, and now almost a third of the beds meant for psychiatric patients are cancelled. This is disgusting, and not at all done by people worthy of being named public servants.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.