Det store mysterie.

En gåde ingen kan løse i dagens Danmark. Er det firmaer der skal tiltrækkes er der ingen tvivl, det skal gøres ved økonomisk incitament. Skattelettelser, fordelagtige vilkår for varme eller strøm, samt goder der betyder noget for pengepungen. Økonomien er altafgørende.

https://www.dr.dk/nyheder/regionale/fyn/ib-skal-finde-50-nye-chauffoerer-til-foraaret-maa-sige-nej-til-nye-ordre

https://frdb.dk/artikel/et-ugentligt-bad-og-maanedlig-toejvask-og-rengoering-servicen-i-hjemmeplejen-saettes-ned-til-et-minimum

Men når det gælder ansatte, så er man magtesløs og løbet tør for ideer. Økonomien er nærmest ikke relevant, for enhver person tager et job de kan lide og er ligeglade med lønnen. I hvert fald hvis man spørger arbejdsgivere eller kommunerne. Mangler der hænder i hjemmeplejen i Middelfart? Så må vi sænke niveauet for service, et bad om ugen og månedlig tøjvask er da rigeligt til de Unyttige Spisere som pensionisterne jo er. Havde det været et firma der skulle tiltrækkes, så ville man bestemt ikke tænke at det måske lykkes, måske ikke, men vi sparer lige den gode vej ud til udstykningen indtil vi ved mere.

Næh, man ville lave en super vej, komme med specialtilbud på skatten samt sikre at de ikke skulle betale fuld pris for strøm og varme.

Og hvis politikerne manglede hjælp på rådhuset, så skete der sandelig også noget. Jeg tror ikke mange kunne forestille sig at der blev gjort rent på rådhuset en gang om måneden og ellers stillet en støvsuger og kost frem så de ansatte selv kunne gøre mere rent hvis de fandt det nødvendigt.

Stakkels Ib mangler 50 chauffører. Det er da trælst, men hvad skal man gøre? De burde jo flokkes omkring ham som fluer om en lor….sukkermad, når han nu mangler dem. Han burde da ikke behøve at tilbyde bedre vilkår end de allerede har for at få dem til at skifte arbejde, vel!

Alle arbejdsgivere har så travlt med at man ikke skal hæve lønnen, for man skal ikke stjæle hinandens medarbejdere. Men drejer det sig om skattepenge, som at lokke et stort firma til, så er de klar til at indføre dueller til døden med konkurrerende kommuner, bare for at få en lille fordel, for da er økonomien vigtigst.

Men hvor kunne det være rart at vide hvordan man tiltrak flere chauffører eller medarbejdere til hjemmeplejen. Kunne man løse det, ja så skulle man jo overtage sundhedsministeriet med det samme, som formand for Social- og sundhedsudvalget, Kaj Johansen, udtaler.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.