Fantastiske Forskere

Atomkraft. Verdens velsignelse, og det eneste der kan redde morgendagen. Ifølge nogen, selvfølgelig.

https://nyheder.tv2.dk/politik/2022-01-22-forskere-rygende-uenige-om-atomkraft-i-danmark-her-er-deres-argumenter

Nu havde vi jo Tremileøen, hvor det gik temmeligt galt. Men det er jo så længe siden, vi er blevet klogere og teknologien bliver bedre.

Så kom Tjernobyl, hvor det gik temmeligt galt. Men det er jo så længe siden, vi er blevet klogere og teknologien bliver bedre.

Og man må ikke glemme Fukushima, hvor det gik temmeligt galt. Men det er jo så længe siden, vi er blevet klogere og teknologien bliver bedre.

Enkelte kan måske huske Rissø, dansk forskningsstation. Det der var fantastisk ved Rissø er netop at der var enighed om altid at finde den bedste løsning, og det hjalp også da man skulle af med det radioaktive affald. Alle kommuner bidrog om at finde ud af hvor det bedst kunne deponeres, og siden da har alle været glade….Undtagen, selvfølgelig, at det ikke skete. Ingen ville have det, ingen vidste hvordan det skulle opbevares og enigheden var at det skulle deponeres hos andre.

Den helt store forskel på et “almindeligt” kraftværk og et kernekraftværk? Kernekraftværket kan gøre store steder ubeboelige i mange tusinde år hvis uheldet er ude. Det er nok værd at tage med i betragtning. Men i dag har man et genialt forslag til affaldet, det skal blot graves ned. Det kan da ikke skade grundvandet, og man har da i mange år gravet affald ned uden problemer.

– Vi udskyder ikke bare problemet til fremtidige generationer. Vi har en løsning på vej, som man er enig om over hele verden. Den skal bare implementeres, siger han.

Enighed betyder ikke det er en god ide. Undtagen hvis man er forsker, forståes.

Men i det mindste kan vi lære af erfaringerne fra de andre lande nær os, som bruger a-kraft. Politikerne vil altid forsøge at sælge en dårlig ide med argumentet om at “det gør alle andre også”, lidt på samme måde som folk der fanges når de kører for stærkt. Så lad os se på Norge….Åh, de har ikke a-kraft. Men Sverige har da, de må vide hvad man gør…Hvilket er at forbyde nye værker…Men Tyskland, dem kan man da regne med…Pånær  at de er ved at udfase alt a-kraft.

Men en god ide at lave et a-kraftværk. det er det! Bare værket ligger langt væk fra dem der kan lide det, og affaldet havner hos de fattige.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.