Den triste drejning.

Først var det Mor Mette der mente at det godt måtte være besværligt ikke at være vaccineret. Nu er det så Macron, skrighalsen fra Frankrig, der gerne vil “pisse de ikkevaccinerede af”.

https://nyheder.tv2.dk/udland/2022-01-05-macron-vil-pisse-de-ikkevaccinerede-af-og-det-er-der-opbakning-til-vurderer

Det er ikke noget nyt. Er der noget mange mener er en god ting, som vaccinerne, så skal folk makke ret. Du skal lade være med at tvivle, du skal lade være med at mangle tro på vores glorværdige ledere, og du skal rette ind og gøre som de andre.

Andre politikere gennem historien har brugt samme strategi, af forskellige årsager. Historisk set er vaccine et mildt område at bruge frivillig tvang på, men principperne er de samme : Her i landet skal vi marchere i takt.

Hvorfor vil folk ikke have vaccinen? Er det hele facebooks skyld, eller skulle de selfie-glade politikere der har mere travlt med selvhævdelse end med arbejde ikke kigge lidt indad og se om der er en grund til at folk tvivler på deres udtalelser?

Når en politiker i dag siger til mig at vi skal gøre X, så vil jeg med det samme have en indstilling til at vi skal træffe et valg, men der er noget galt med X. For når en politiker udtaler sig, så er det enten for at tækkes en bestemt gruppe vælgere eller for at fremkalde ubehageligheder når du ikke gør X. Det er ikke for at gavne mig. Corona er skidt, enig. Men hvorfor skal folk ikke have influenze vaccine?

Konspirationsteorier spreder meget skidt, enig. Men er de alle uden hold i virkeligheden? Var der ikke en del indenfor sundhedsmyndighederne der udtalte at gravide skulle holde op med at klynke og bare tage det nye vidunderstof, Thalodomid, som med det samme fjernede morgenkvalmen? Og de der tænkte at der var noget galt, det var bare usle sølvpapirshatte som ikke ville folks bedste!

Jeg siger ikke om folk skal vaccineres eller ej. Men set gennem de sidste 200 år har det sjældent ført ret meget positivt med sig at folk skulle overbevises om noget ved at gøre alt besværligt, for det de skulle overbevises om var jo helt frivilligt. De kunne bare ikke deltage i samfundet hvis de ikke var frivillige.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.