“En lidt forvirret pige”-forsvaret

Morten Messerschmidt, pamper i den store stil, er i retten for tiden. Og hans forsvar er ikke overraskende planlagt til at spille på uvidenhed.

https://www.dr.dk/nyheder/indland/messerschmidt-afhoert-i-retten-naar-man-er-paa-farten-op-til-et-folketingsvalg-saa-0

Han får 1000 mails om dagen, han kan ikke tjekke om alt er korrekt, papirbunkerne er enorme og han skriver bare under og så videre i samme klynkende stil man er vant til at høre fra ham.

Men hvad var det Morten sagde for et par år siden da Rikke Karlsson insisterede på at gennemlæse dokumenter?

https://www.berlingske.dk/politik/messerschmidt-hun-er-en-lidt-forvirret-pige-der-kommer-fra-rebild-til-bruxel

Hun forstod jo ikke rigtigt noget, men du havde sandelig tilbudt at forklare hende det hele. Godt hun ikke tog imod tilbuddet, for hvordan ville du dog forklare papirer du sandsynligvis ikke havde læst men blot underskrevet? Så Mortens forsvar er at han er en lidt forvirret pige fra Rebild, så han vidste slet ikke hvad han gjorde.

Det er slet ikke umuligt at Morten frikendes, for jura har ikke meget med retfærdighed at gøre. Hvis et normalt menneske skriver under på noget, så fanger bordet uanset hvad. Men er man i Dansk Folkesvindel, som Jeanie Nørhave, så kan man bare undskylde sig med at man ikke er god til engelsk, så man skrev under uden at forstå det. Så er det hele straffrit.

Men uagtet resultatet af retssagen må det på en måde være lidt af en øjenåbner for mange, når Morten så villigt erkender at han ikke aner hvad der foregår, og skriver under på hvadsomhelst uden at læse ret meget af det. Den arbejdsmoral er nok meget almindelig indenfor politik, men skamfuldt er nok den rette betegnelse for metoden.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.