Tænk. Tast. Samtyk.

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-07-06-forbrugerraadet-kraever-salg-af-danskeres-data-stoppet

At der kommer fokus på dette er en god ting, ingen tvivl om det. Men hvorfor skal forbrugerrådet absolut forsvare de dummeste af de dumme? Kan man ikke erkende at der er frit valg, hvis en app gør dit eller dat, men oplyser om det, så er folk i stand til at sige ja eller nej. Er man for dum til at forstå at det er en god ide at læse betingelserne, så har man også truffet et valg. Og har man læseproblemer er det da tilladt at spørge en anden person om lidt hjælp.

“- Vi forbrugere er jo ikke klar over, hvad vi siger ja til, når vi downloader disse apps. Vi ved ikke, hvad vi skriver under på, når vi siger ja til disse betingelser. Det er her, hvor kæden virkelig hopper af, siger Anja Philip.”

Så må der laves en lov ligesom loven om vanvidsbilister. Er du for dum til at bruge en telefon skal du aflevere den. Jeg håber at Anja Philip kun taler om sig selv, men jeg ved jo desværre godt hvor mange der læser alle betingelser.

Og hvordan skal folk dog vide at et quiz spil du kan spille mod vennerne vil have adgang til alle dine SMS’ere og opkaldshistorik fordi det har tænkt sig at misbruge eller sælge disse data? Det har man jo ikke en chance for at vide, for alle quiz spil kræver tilfældige sms’ere for at kunne fungere, det er da almen viden.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.