At de vil være det bekendt!

Der er en interessant analyse af sygeplejerskernes konflikt på TV2’s hjemmeside.

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-06-22-sendte-en-facebook-gruppe-5000-sygeplejersker-i-strejke

Det er underholdende nok at læse journalistens forsøg på at forklare at når medlemmerne kan snakke sammen er det nemmere at blive enige, men der kommer en utrolig interessant kommentar et stykke nede i teksten.

Det har fået formanden for FOA, Mona Striib, til at kritisere DSR for at “træde” på andre faggrupper. Imens har eksperter advaret om, at sygeplejerskerne potentielt spiller højt spil i jagten på ekstra lønkroner.

Fantastisk udtalelse fra FOA’s overpamper. Når en faggruppe strejker for at få mere i løn træder de på andre faggrupper, ifølge en organisation af lønmodtagere. Hvordan kan de træde på andre når alle faggrupperne har haft muligheden for at sige nej til overenskomsten? Hvor er det godt at man kan prøve at tale andres løn ned, for “de skal i hvert fald ikke have mere end mig”. Prøv dog at støtte sygeplejerskerne i stedet for at sabotere dem. Det er som den soldat der skrev sin egen løn på facebook, og da den var lavere end sygeplejerskernes skulle de selvfølgelig ikke have mere.

Men den bedste kommentar, uden kildeangivelse, er lige nedenfor.

Hvis der pludselig bliver fundet ekstra penge til dem, vil alle andre faggrupper også kræve særbehandling næste gang, at der skal forhandles en ny overenskomst på plads, har argumentet lydt.

Undskyld, men hvem er det der ikke forstår det man kalder den Danske Model? Sygeplejerskerne har sagt nej, sendt strejkevarsel, stemt nej igen, og indledt en strejke. Hvordan er det nogensinde blevet særbehandling?

Det er da næsten enhver lønmodtagergruppes ret at strejke hvis de er utilfredse, men rigtig mange folk har stor interesse i at tale om denne konflikt som alt for urimelig. “Hvis de skal have mere skal alle andre også” Ja, og hvad så? Skal det argument afholde sygeplejerskerne fra at kræve en rimelig løn? Hvorfor har så mange mennesker så travlt med at sabotere andre i at få forbedringer, når de selv har samme mulighed for at forsøge at få forbedringer.

Godt gået, sygeplejersker! Jeg håber Jeres konflikt er kortvarig, og I kommer op på mere end 24.000 i startløn. Og det er startlønnen ved det offentlige, ikke 42.000 som den fløj der rummede Hitler, Moussolini og Anders Breivik (højrefløjen) forsøger at fortælle. Ingen andre tæller pension, særlige tillæg for skæve arbejdstider og feriepenge med i det de kalder månedslønnen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.