Et simpelt forslag.

Fagforeningerne har opdaget at deres medlemmer forsvinder hurtigere end vennetjenester uddeles i fagbevægelsen. Så nu har de et nyt forslag for at holde på dem, og for at undgå alt for meget fagligt arbejde som man opgav for en del år siden. Nu skal ledige have mere i dagpenge hvis de har arbejdet i mindst 2 af de sidste 3 år.

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-03-20-fagbevaegelsen-vil-give-visse-ledige-hojere-dagpengesats

Ikke nødvendigvis nogen dum ide. Men selvfølgelig skal Peter Hummelgaard, beskæftigelsesminister med erhverserfaring som konsulent og pamper og ikke meget andet, se et problem med finansieringen, for “hvor skal pengene dog komme fra”? Hans eftervederlag er jo sikret.

Jeg har et helt simpelt forslag. For en del år siden, i 2010, reducerede man dagpengeperioden fra 4 år til 2 år, men a-kasse bidraget faldt aldrig. Så det store overskud der må være kommet ind da der blev betalt dobbelt så meget som nødvendigt i 11 år kunne vel bruges som startkapital? Eller er fagbevægelsen ikke interesseret i deres eget forslag hvis det er “deres” penge der skal bruges til at finansiere det?

Forbløffende nok er det aldrig blevet nævnt nogen steder hvor meget indtjeningen må være steget i a-kasserne siden 2010.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.