Forsamlingsforbud

https://www.bt.dk/politik/her-er-de-nye-restriktioner-daginstitutioner-bliver-fredet

Af hensyn til det magiske væsen Mor Mette kalder Folkesundheden træder hun nu Grundloven længere ned i sølet.

Folketingets hjemmeside er dog så venlig at forklare Grundlovens §79 så selv fans af politistaten forstår det.

https://www.ft.dk/da/dokumenter/bestil-publikationer/publikationer/mingrundlov/min-grundlov/kapitel-8/paragraf-79

For dem der er dovne kommer teksten her :

Ҥ 79

Borgerne har ret til uden forudgående tilladelse at samle sig ubevæbnede. Offentlige forsamlinger har politiet ret til at overvære. Forsamlinger under åben himmel kan forbydes, når der af dem kan befrygtes fare for den offentlige fred.

Kommentar:

Denne paragraf hænger tæt sammen med § 77 og § 78. Disse tre paragraffer beskriver de klassiske frihedsrettigheder: retten til at tale frit, retten til at danne foreninger og retten til at forsamle sig. § 79 sikrer, at alle personer, der opholder sig i landet, har ret til at holde møder eller demonstrere. De må blot ikke have våben.

Politiet har ret til at overvære de offentlige møder. Hvis mødet foregår i det fri, kan politiet forbyde det, men kun hvis der er ‘fare for den offentlige fred’. Det kan være, hvis der f.eks. er trusler om omfattende uroligheder mellem demonstranter og andre grupper mennesker. Politiet kan dog forlange at få et møde flyttet til et andet sted, hvis mødet forstyrrer trafikken væsentligt eller er til stor gene for andre. Man skal ikke bede politiet om tilladelse til at holde møde.

Men hvis man f.eks. planlægger at holde en demonstration i det fri, skal man give politiet besked i forvejen. Man skal ‘anmelde’ demonstrationen ved at fortælle mødetidspunktet, ruten og mødestedet. Og det skal ske senest 24 timer før, demonstrationen går i gang. Gør man ikke det, risikerer man at få en bøde. Men demonstrationen bliver ikke ulovlig af den grund. Disse bestemmelser står i politiloven og ordensbekendtgørelsen.  ”

 

Der er ikke plads til fortolkning eller tvivl. Man må forsamles hvis det ikke fører til ufred, Folketingets egen fortolkning er at man blot ikke må have våben med.

 

Der er ingen trusler på Alvinismen. Men løftet er at som i 1945 hvor vi sendte folk i retten til en dødsdom for at følge regeringens ordrer, så vil Alvinismen en dag have parlamentarisk kontrol, og så følger busturene til Ryvangen for de som pisser på Grundloven. Loven der tillader det skal nok blive vedtaget først, vi behandler jo ikke uslinge som politikerne på samme måde som de har behandlet minkavlerne.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.