Enkelte gode nyheder

Midt i corona-kaos er der da enkelte gode nyheder. Erhvervsministeren vil lade butikkerne holde åbent 2 dage mere i påsken. Ja, bevares, de skal ikke have sammenhængende fridage, så i stedet for at sige man holder henholdsvis åbent eller lukket skærtorsdag og langfredag samt 1. og 2. påskedag, så skal der holdes lukket fredag og mandag så de ansatte ikke skal tro det er den rene ferie.

Den gode nyhed ved det er jo så at vi må antage at folketinget også undlader at holde lukket i påsken, så den seneste omgang totalitær-lov ikke skal hastes igennem af hensyn til påsken. Det er da fantastisk nyt. Tid nok til at have en ordentlig debat om lovene; det kunne da være rart.

Det er utroligt som folks arrigskab kommer op til overfladen i disse dage. Tillader man sig at sige at det ikke er en god ide at pisse på grundloven? “Din Corona-fan! Du håber alle bliver syge, eller hvad?”. Det er næsten som i de gode gamle dage i 2002, da USA indførte mange forskellige love, og tillod man sig at sige et lille pip imod disse nye love, var man jo terrorist! Var man imod det der hed Patriot Act, meget sigende navn, var man jo ikke bedre end terroristerne! Tillod man sig at sige at det var uhyggeligt dumt at indføre love der tillod overvågning og anholdelse af terrormistænkte uden sigtelse eller rettergang, så gik man terroristernes ærinde.

Hver gang en regering eller et parlament skal indskrænke folks rettigheder virker det som om man for enhver pris vil undgå en normal debat. Det skal hastes igennem, og i stedet for at forklare det neutralt vil det være et spørgsmål om liv og død. Og hvis du taler imod det vil der ikke blive argumenteret med fornuft, du vil vække en vrede der anklager dig for at hade menneskeheden og være ondskaben selv.

Den anden gode nyhed, oveni den med at politikerne må regnes for at have opgivet påsken som de tvinger de butiksansatte til, må siges at være anvendelsen af videomøder. Endelig, efter mange års rejser frem og tilbage overalt i verden, har selv vores folketingspolitikere fundet ud af at man kan mødes uden at forlade sit kontor! Vi må håbe at dette fantastiske tiltag ikke forsvinder når corona vanviddet letter.

Og nej, jeg mener ikke corona er godt. Jeg mener ikke corona ikke er farligt. Jeg mener bare at en underminering af grundloven er endnu farligere. Det sjove ved dette er at jeg, hver gang jeg kritiserer paniklovene, skal sørge for at sige at jeg sandelig ikke mener corona er den rene sjov eller ikke alvorlig. For hvis du ikke går ind for indskrænkelser i de basale rettigheder i et demokratisk samfund, så tager du jo ikke corona seriøst.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.