En forglemmelse

Jeg nævnte for nyligt noget om den nye tids største dyd, nemlig dumhed. Det jeg glemte at tilføje er, at den dyd er ligestillet med den nye tids anden store dyd, nemlig grådighed. Dette beklages, og eventuelle misforståelser bør hermed være afklaret. Grunden til at jeg kom i tanke om denne forglemmelse er en tidligere Alvinist, Elvin Hansen, snart tidligere borgmester i Odder. Forhåbentligt. Han læste nemlig denne hjemmeside som fanden læser biblen, og som de konservative læser service loven.

Da Elvin Grådigmand Hansen så, at dumhed var en dyd, men at der ikke blev talt imod grådighed, satte han handling bag tankerne. Nemlig at kræve lønforhøjelse til sig selv, 439.692 kr mere om året. Begrundelsen….Jaeh, Odders kommunaldirektør tjener mere end lille Elvin, og det er ikke fair, for Elvin er jo borgmester. Så hvis han stiger de omtalte 439.692 om året, tjener han atter mest.

Det skal lige nævnes at Odder er igang med en sparerunde for tiden. 126 kommunale stillinger nedlægges, med dertilhørende fyringer. 2 skoler skal lukkes. Og der kommer en skatteforhøjelse. Gad vide om skatteforhøjelsen bliver større eller der skal lukkes en ekstra skole for at få råd til at overbetale Elvin Grådigmand Hansen yderligere.

Jeg har 2 meget gode forslag til den frafaldne….Find ud af hvor lang tids opsigelsesvarsel din kommunaldirektør har. Hvis det er 6 måneder, og lønforskellen virkeligt betyder meget for dig, så skriv et pænt brev til manden som varsler lønnedgang til lidt mindre end dig om måneden, med virkning fra om 6 måneder, eller hvor lang opsigelsesvarsel manden har. Så kan han acceptere det, og du har igen mest i løn, eller også kan han vælge at sige at det er en væsentlig ændring af hans arbejdsvilkår, og tage det som en opsigelse. Og når den nye så skal hyres, så ansættes han til en lavere løn end dig. Se, med et trylleslag har du atter den højeste løn, helt uden at det koster skatteyderne noget. Hvis man så ovenikøbet sænker kommunaldirektørens løn med 600.000 om året, så kunne man sænke din med 100.000 hvor du så stadigt havde den højeste løn…Interessant tanke, ikke sandt?

Mit andet forslag er så til gengæld lidt mere omfattende. Alle politikere, dvs. folkevalgte, burde have løn som en bistandsklient. Det er ikke meget, helt enig, men det kunne være at de folk der stillede op gjorde det fordi de ville hjælpe andre, ikke for pengenes skyld. Jeg har så tit hørt argumentet om at det så er umuligt at tiltrække de dygtige folk til posterne. Mit modsvar : Hvis det er de dygtige vi har haft indtil videre, så er det godt nok ikke imponerende i forvejen, så idealisterne (som vil blive tiltrukket på trods af en lav løn) burde kunne gøre det væsentligt bedre.

.

.

.

This week I save myself some work yet again. The above is just about danish politics, and the greed of some mayors. Particularly one, who has to cut budgets a LOT, close down 2 schools, lay off 126 workers, and raise taxes. In addition, he wants a raise, ‘only’ about 75.000 dollars more pr year. Greedy bastard! But there is no need to translate it all, just note that politicians come and go, but their greed is eternal, it seems.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.