Øeh, det jeg mente var at….

Endnu en dag, endnu en diskussion mellem politikere hvorvidt facebook er ok eller noget skidt.

https://www.berlingske.dk/aok/grotesk-en-uskik-og-under-al-kritik-facebooks-beslutning-faar-politikerne-op-i

Betegnelserne “Grotesk, en uskik og under al kritik” er ret misvisende, da man er i tvivl om de beskriver politikernes gerninger eller facebooks ditto.

Men Søren Espersen, manden der har en holdning til han tænker sig om og derefter ændrer den et par gange, udtaler at :

»Det, vi skal have undersøgt, er, om det, de gør, strider mod dansk lovgivning og det, der hedder ånden i lovgivningen. Hvis de går helt uden om det, der er normal dansk skik, så har man mulighed for at få det standset, sådan at de må indordne sig efter dansk lovgivning: At alle må skrive, hvad de vil, bare man ikke opfordrer til vold,«

Øeh, der er ingen domme der er gået ud fra ånden i lovgivningen, Søren. Hvis ånden i lovgivningen strider imod lovens tekst, så har I bøffet i den på samme måde som I forvaltede EU midler, ret dårligt.

Og nu skal det undersøges om det de gør strider mod dansk lovgivning? Sjovt, for det er ikke en uge siden at du mente at “facebook bør følge den lovgivning, der er i Danmark”. Så de bryder loven, men det skal undersøges om de gør det? Og hvis de ikke gør det, så strider det imod ånden i lovgivningen, men det kan man ikke straffes for? Kan du bestemme dig? Kan du standse det hvis det er imod normal dansk skik? Hvem skal definere hvad der er normal dansk skik? DF? Skal Jeannie Nørhave skrive under som “Chairman of Denmark” eller hvordan vil du gøre det?

Det er simpelthen så ufatteligt dumt at tro at facebook har monopol på debat, og at ytringsfriheden står og falder med et privat firmas regler. Men igen, det er dansk politiks nye niveau.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.