Desværre, prøv igen senere.

ICIJ er ikke nogen man hører om i tide og utide. Faktisk virker det som om de generelt arbejder meget diskret, men tilsyneladende effektivt. Det er en sammenslutning af undersøgende journalister, og indimellem får de fat i nogle ret bemærkelsesværdige dokumenter. Som forleden, da de kunne dokumentere at muslimer i Kina tortureret i genopdragelseslejre. Frygteligt, men det er jo kun små gule folk det går ud over, ikke mennesker. Og modstand koster.

Som når Michael Aastrup Jensen, udenrigsordfører hos Venstre, udtaler sig. Danmark kan ikke gøre noget alligevel, og blander vi os kan det koste os dyrt i handel. Så er det bedre at lade være. Det er nok lidt ligesom når man ser et barn blive tævet og misbrugt på åben gade. Er de 2 eller 3 mand om det kan man nok ikke gøre noget alligevel, og det kan koste dyrt hvis man gør noget forkert. Så hellere lade barnet være, de 2 eller 3 mand skal jo nok stoppe på et tidspunkt. Desuden kender man jo nok heller ikke barnet.

Michael Aastrup har jo måske ret, vi kan sikkert ikke gøre noget. Men vi kan da, som et absolut minimum, i det mindste sørge for at protestere. Hvornår er vi begyndt stiltiende at acceptere tortur og hjernevask fra en stat? Hvor er alle de fine ord da vi sendte unge mennesker i krig i Afghanistan og Irak? Her er det ikke engang et spørgsmål om krig og døde danskere, som ifølge Michael Aastrup må være rigtige mennesker, men om at sige fra overfor ting der ikke er ok.

Michael sætter sin lid til EU. Men hvor er så Danmarks rusken i EU for at tage afstand, for at gøre hvad som helst? Ingen steder. Kina er så god en handelspartner, og vi har jo fået pandaer fra kine for ikke blot at stoppe med at blande os i tibets selvstændighedsønske, men ligefrem at arbejde for at forhindre det. Kina er en sand ven.

Søren Espersen er så lidt mere ligefrem. Vi kan ikke gøre noget, det må USA gøre. Så er det ligesom sagt. Ser man det føromtalte barn blive tævet og misbrugt, så er det ligemeget. Politiet skal nok ordne det, det er det de er her for. Men Søren mener så at vi kan gøre noget i forhold til lokale ting, såsom Tibet-demonstrationer. Jaeh, der så vi jo hvordan vores stolte regering gennem flere år har haft som prioritet at Kinas udsendinge ikke måtte se at folk protesterede. Stik imod grundloven, endda. Men der er penge i Kina, det er alt der tæller.

https://www.dr.dk/nyheder/politik/kina-hjernevasker-og-torturerer-muslimsk-mindretal-men-danske-politikere-tror-ikke

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.