Jeg kondolerer.

Vi må med sorg meddele at Retsstaten, en vigtig del af det Danske Samfund, er afgået ved døden efter kort tids sygdom. Dødsfaldet kommer ikke som en overraskelse, når man ser på hvilken regering vi har, og hvilke partier der er repræsenteret i folketinget.

Fra i dag kan man, helt uden rettergang eller mulighed for at forsvare sig selv, blive frataget statsborgerskab i Danmark. Og det er alene Solkongen, Mattias Tesfaye, der skal vurdere om folk er skyldige.

Indtil i dag har vi haft en magtens tredeling . Der var en lovgivende del, en dømmende del og en udøvende del. Det er faktisk så god en fordeling at den er en ret væsentlig del af grundloven, som de fleste jo ser som ret fornuftig. Og den er heldigvis formuleret så man ikke så ofte er i tvivl om hvad der menes.

Men så kom Mørke Mattias. Her skal det gøres klart, inden alle de selvretfærdige kalder mig racist og lignende, at det mørke der henvises til er hans sind, væremåde og magtfuldkommenhed, ikke hans hudfarve. Mattias har sat sig selv ind som værende over grundloven, med godkendelse fra hele højrefløjen. Allerede der, når du er enig med alle på højrefløjen og ikke andre, bør du vide at du er ude på et skråplan.

SF stemte sandeligt ikke for, nej føj da. De er jo et demokratisk parti. De undlod godt nok at stemme imod, men det er ikke så vigtigt. De markerede jo deres standpunkt lige så tydeligt som en mand der ser et barn blive overfaldet og voldtaget, som så vælger at gå væk for at vise sin afsky. Det er sandt mod, som vi er kommet til at forvente fra SF.

Man må håbe at en organisation der kan vurderes til at have en interesse i loven anmelder regeringen for at bryde grundloven. Almindelige borgere kan ikke gøre det, da de ikke har en interesse i sagen, ifølge adskillige domme hvor folk ikke kan anmelde lovbrud.

Tak, Mattias. Tak fordi du vender os bort fra fornuft, demokrati og retsstat. Tak fordi du viser os at grundloven kun er en vejledning, og fordi du viser at så længe man har en mand som dig siddende som dommer behøver man ikke andre, da du i din store visdom alene kan finde de skyldige uden tvivl.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.