Har du noget at skjule?

Der mangler tillid i Danmark. Noget er gået helt galt, da vores statsminister ser jordbærboder med videoovervågning.

Løsningen på denne mangel på tillid er flere kameraer. Ligesom der allerede er lavet et register over eksisterende kameraer, som politiet kan anvende i tilfælde af alvorlig kriminalitet. Det er jo helt fantastisk at man kan hjælpe politiet og samtidigt holde sit hjem sikkert, ikke sandt. Og politiet fritager ikke dem med kameraer der filmer offentlig vej for ansvar, men de gør heller ikke noget ved det medmindre de får en anmeldelse. Folk registrerer jo ikke deres kameraer for at få en bøde, men for at hjælpe.

Men man kunne jo gøre mere end dette, hvis man virkeligt ville. Vi kunne etablere et landsdækkende DNA register. Det ville da om noget hjælpe politiet. Et enkelt spor, det være sig et hår, en bloddråbe eller et cigaretskod, og forbryderen kunne være fanget.

De nye teknologier åbner uanede muligheder for at hjælpe politiet, og sørge for at forbrydere straffes. Og jeg er helt sikker på at når registeret er oprettet, så vil forsikringsselskaberne være på pletten for at fortælle folk at hvis de får adgang, så vil de raske kunne få meget billigere forsikring, især mod kritisk sygdom. Ja, ulempen er da at de så nok vil afvise dem der er stor sandsynlighed for bliver syge, men det rammer jo ikke de raske.

Tænk, man kunne vel endda forestille sig enkelte firmaer med mindre moral og etik end Facebook og google der gerne ville have adgang til de data, da de så kunne målrette reklamer til de rette personer. Du ved, så man ikke skal kigge på ligegyldige ting, men kun ting der er en chance for at man klikker på.

Og lille Emil på 5 år, han har da gavn af reklamer for hospicer, for DNA’et viser jo med al tydelighed at han udvikler en dødelig sygdom der ikke er en kur mod endnu. Der er lindring, selvfølgelig, så han ville nok få medicinreklamer sammen med billeder fra de bedste hospicer. Lille Emil skal da ikke mangle noget, og børn i dag forstår jo så meget.

Sygehusene kan vel også få adgang til disse data, hvorfor skulle de ikke det? Så kan man lidt bedre sortere i patienterne, og tilbyde forebyggende behandlinger. Ikke de offentlige sygehuse, bevares, men de private, så man for en lille sum, nærmest symbolsk, kan få behandling for at mindske gener fra sygdomme man ellers aldrig ville have opdaget.

Udover disse simple, men hjælpsomme tiltag, så kunne man vel også fange mange terrorister ved at overvåge al internet brug. Tænk på hvor mange pædofile der ville blive fanget ved samme lejlighed. Et enkelt lille program, som bliver installeret på din computer eller telefon når du går på internettet i Danmark, og alle steder du besøger registreres. Det kan selvfølgelig være at politiet ikke har ressourcer nok til at kigge det hele igennem, men det er der da løsninger på. Et offentligt register, folk kan hjælpe med at slå op i. Så kan almindelige borgere hjælpe til med at opklare de grove forbrydelser. Ja, de skal selvfølgelig også melde det hvis de opdager mistænkelig adfærd. Enhver tilbeder af Rasmus Pølledan skulle nok finde mistænkelige forhold hvis folk søger på religion eller venstrefløjs-propaganda.

Google og apple har allerede de små måder at spore din færden på. Det kan slåes fra, men hvem vil dog gøre det? Så kan de overvåge din færden ned til mindste detalje, og sende oplysninger til politiet med informationer om hvem der er på et bestemt sted på et bestemt tidspunkt. Det kan næsten ikke blive nemmere? Man skulle jo så ved lov være forpligtet til at have sin telefon på sig, men har man ikke det har man vel også noget at skjule?

Offentlige skattelister kunne da også være en god ide. Lister over al økonomi, det være sig lån, opsparing eller indhold på bankkonti. Finansierer naboen sin nye bil ved hjælp af terror eller hvidvask? Private borgere kunne hjælpe rigtig meget her, hvor de kunne kigge i offentlige lister over økonomi, og se om der er gyldig grund til at din nabo kan købe et nyere køkken end dig, eller en større bil.

Det er da så simpelt hvor meget vi allesammen kan gøre for at hjælpe politiet. Og hvorfor skulle man være imod det? Man har vel ikke noget at skjule, vel?

Men prøv så at tage den en enkelt grad videre….Tænk på hvor mange kriminelle man kunne fange ved at installere en lille boks der registrerer hvor hurtigt man kører, i alle biler, og automatisk få tilsendt en bøde hvis man overskrider hastighedsbegrænsningen.

Af en eller anden grund stopper folk med at se fornuften ved den. De må jo have noget at skjule?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.